Referentie Banzo 

“Wij delen de drive om

mensen te laten ontplooien”

Wat doe je als je bedrijf in razend tempo groeit en de kwaliteit van je mensen het succes van je projecten bepaalt? Banzo nam eind 2016 achttien nieuwe mensen aan, waaronder een projectleider, engineers en monteurs, via de begeleiding van SPEQTR. Eigenaar van Banzo, Marcel Kroon, koos voor bemiddeling van SPEQTR.

Banzo ontwerpt, produceert en installeert recyclinginstallaties. Grote hallen waar via sorteermachines en transportlogistiek tonnen aan afval per uur worden verwerkt tot monostromen.

Van afvalverwerker naar grondstoffenbedrijf

De afvalverwerker wordt een grondstoffenbedrijf, waarbij nascheiding volgens Banzo zeker in stedelijk gebied het beste alternatief is naast bronscheiding. De hypermoderne installaties sorteren beter dan dat mensen dat kunnen. Bovendien, zet in stedelijk gebied maar eens vier containers bij je huis. “Dat is de reden dat wij geloven in nascheiding. We realiseren tot 96%
zuivere monostromen, zoals plastic, glas, papier en metaal.”

Waarin Banzo zich onderscheidt van concurrenten? De kwaliteit van de engineering en het honderd procent nakomen van beloften. Op het kantoor in Hoogeveen werken tientallen mensen aan het uitdenken en tekenen van de installaties en het goed calculeren en plannen.

“Goede mensen, daar draait alles om bij ons. En daar heb ik ook heel sterk mijn focus op liggen. Als ik zie dat een medewerker niet goed op zijn plek zit, schuif ik er net zo lang mee totdat hij opbloeit. Ik zie ze praten met anderen, maar zonder overtuiging. Dan weet ik genoeg. Dat vind ik ook het allermooiste aan mijn bedrijf, mensen helpen zich te ontplooien.”

‘‘Mijn hoofddoel was om mijn kernteam groter te maken. We hebben structureel meer werk, dus ik wilde meer vaste medewerkers.’’

In vijf sessies hielp SPEQTR aan het oplossen van het capaciteitsprobleem. “Mijn hoofddoel was om mijn kernteam groter te maken. We hebben structureel meer werk, dus ik wilde meer vaste medewerkers. SPEQTR heeft exact aan de vraag voldaan. Zoveel mensen, dat is niet niks. Af en toe één iemand aannemen, dat kan ik misschien zelf. Maar voor zoveel nieuwe mensen, daar heb ik geen tijd voor, niet het netwerk en minder talent dan een specialist.’’

Vanuit dezelfde missie

Kroon werkte al eerder met de oprichter van SPEQTR, Ralph Jonker. Hij kan het succes van de samenwerking wel verklaren. “Ik zag onmiddellijk zijn toegevoegde waarde. Hij kan mensen heel goed beoordelen. Hij haalt in één gesprek de competenties en karaktereigenschappen van mensen naar boven. Dat is een wonderlijk talent.     >>

>>     Het betekent dat de profielen van mensen die hij voorlegt, altijd kloppen. En als er iets met iemand is, vertelt hij dat gewoon. Wat doen veel detacheerders? ‘Als ik er maar weer één heb weggezet, is het prima’. Ik heb tientallen recruiters meegemaakt en ik weet: hierin onderscheidt hij zich. Hij vertelt wie je écht krijgt. Zo ontstaat er vertrouwen.”

Banzo en SPEQTR hebben bovendien dezelfde missie als het gaat om mensen. “Wij delen de drive om mensen te laten ontplooien. Hij is niet op zoek naar het plaatsen van mensen. Hij vraagt mij niet: hoeveel heb je er nodig? Hij vraagt en hij vraagt dóór. Wat zoek je nu écht? Hij wil het doorgronden en samen het probleem oplossen. Wat daarbij helpt is dat hij specialistische kennis heeft. Hij werkt al lang in deze branche en kan op niveau mee praten. Bovendien is hij prettig in de omgang. We zeggen alles tegen elkaar. Alsof we een biertje drinken na het sporten.”

“Voor hem is Banzo ook zijn bedrijf. Hij zit hier geregeld te werken, op de afdeling engineering. Zo proeft en voelt hij hoe de cultuur hier is. 

Voor hem staat de mens centraal. De personen die hij werft en selecteert, met zijn of haar specifieke talenten. Als je iemand levert die goed is, is dat veel waardevoller dan iemand die een klusje doet en waar je marge van pakt. Het is geen dozen schuiven. Dat is het grote verschil.”

Betrouwbaarheid

“Veel bedrijven kiezen voor safe, voor een grote detacheerder. Buiten dat het direct aannemen voor mij een kostenbesparing van meer dan een ton was, vind ik: je moet de waarde van betrouwbaarheid en betrokkenheid in gaan zien. Zowel bij je medewerkers als bij je recruiter. Voor mij werkt het om één adres te hebben. Een bureau waarvan ik weet dat het tot het uiterste gaat en die de zaak doorgrondt.”

Gaat het wel eens mis? “Je hebt ook werknemers waar je na een tijdje weer afscheid van neemt. Dat gebeurt in dit soort processen. Maar waar het om gaat is dit: wij weten het al van elkaar. Of Ralph ziet het al aankomen en deelt dit met me, of andersom. We zijn daar eerlijk en transparant over.”

SPEQTR Recruitment

Wij werven en selecteren technisch specialisten voor bedrijven in de maakindustrie. Verbind je met ons sterke netwerk van opdrachtgevers en specialisten.

SPEQTR Professionals

Onze oplossing bij kennis- en capaciteitsproblemen op het gebied van engineering en projectbegeleiding in de maakindustrie, voor de invulling van tijdelijke functies.

SPEQTR Associate Partners

Met onze associates werken we zelfstandig aan engineeringsprojecten. Voor interim-opdrachten en het

aanbesteden van engineeringsvraagstukken.

SPEQTR Interim Recruiter

Professionele en betrokken tijdelijke recruiter voor technische functies. Vanuit jouw naam en locatie als opdrachtgever. Efficiënt, flexibel en resultaatgericht. Maak
gebruik van onze
expertise.