Salesmanager Infratechniek – MF Emmen (Emmen) – Vervuld

MF Emmen B.V. maakt deel uit van GB Steel Group, en is een zusterbedrijf van Kampstaal staalbouw uit Emmeloord en Meppel, Kamplacon dak- en wandconstructies te Emmeloord, Staalbouw Nauta te Heeg en Vossebelt kippers en containers in Geesbrug. GB Steel Group is met ruim 300 medewerkers uitgegroeid tot een belangrijke speler op de staalmarkt, met een 18e plek in de Maak100 en een omzet van 75 miljoen euro per jaar.
 

Over MF Emmen

MF Emmen B.V. is een dynamisch metaalbewerkingsbedrijf met circa 65 medewerkers. In de loop der jaren heeft het bedrijf haar sporen verdiend in de infratechniek, recycling techniek en machinebouw.

Vanuit een no-nonsense cultuur, groot probleemoplossend vermogen en een effectieve aanpak draagt MF Emmen bij aan een circulaire economie. Met een breed scala aan disciplines in huis, verregaande mechanische kennis en de benodigde certificeringen is MF Emmen een betrouwbare partner in de markt.

Bezoek de website voor meer informatie en actuele projecten: www.mfemmen.com/projecten/

 

Wat ga je doen?

Als Salesmanager bij MF Emmen haal je opdrachten binnen voor de nieuwbouw of renovatie van bruggen, sluizen en gemalen. Het bedrijf schrijft zelfstandig of in bouwteams met civiele aannemers in op openbare aanbestedingen van provincies, gemeentes en RWS. De focus ligt op de Nederlandse markt en per jaar komen er ongeveer 100 aanvragen binnen, waarvan 10 grote projecten. Opdrachten hebben een omvang van enkele tienduizenden tot miljoenen euro’s. Dit kunnen renovatieopdrachten, gedetailleerde ontwerpen, architectonische ontwerpen of ambitie-omschrijvingen zijn. Het is bedoeling dat de komende jaren de samenwerking binnen de GB Steel Group, waar MF Emmen B.V. onderdeel van uitmaakt, versterkt wordt; samenwerking zal op de civiele markt plaats gaan vinden met zusterbedrijf Nauta Heeg.

Je bewaakt de aanbestedingskalender en beoordeelt de aanvragen die binnenkomen. Vervolgens weeg, filter en bepaal je op welke aanbestedingen je in gaat schrijven en welke aanvragen je wel of niet offreert. Je neemt hierin haalbaarheid, slagingskans, rendement en risicoanalyses mee in je beslissing. MF Emmen is wisselend hoofd- en onderaannemer; afhankelijk daarvan heb je contacten met verschillende partners om tot succesvolle samenwerkingen te komen.

Jij neemt de bij de aanbesteding of aanvraag opgegeven normen en eisen door en werkt nauw samen met de directeur, bedrijfsleider, het hoofd engineering en de werkvoorbereider/calculator die zorgen voor de technische uitwerking, inventarisatie van de benodigde materialen en de kostenopgave. Je hebt veel contact met de opdrachtgever en partners om specificaties en eisen af te stemmen. Alle verkregen informatie vertaal je naar een doordacht, helder geschreven, taalkundig sterk en mooi gepresenteerd plan van aanpak, voorzien van een efficiënte projectplanning, logistieke planning, risicobeheer, 3D-tekeningen en materiaalopgave. Alle informatie, kennis en financiële aspecten gebruik je om slimmer, efficiënter en effectiever aan te bieden. Verstuurde offertes en inschrijvingen volg je proactief op.

Daarnaast maak je jaarafspraken met klanten voor service & onderhoud (preventief en regulier) en storingsdiensten. Je sluit contracten af en regelt processen in. Tevens bespreek je met de klant hoe het gaat, of er klachten zijn, waar zaken verbeterd kunnen worden, wat procesmatig en logistiek ingericht moet worden en hoe de samenwerking geoptimaliseerd kan worden. Op basis daarvan signaleer je kansen en weet je de expertise van MF Emmen onder de aandacht te brengen. Je inventariseert de behoefte, vraagt goed door naar wat precies nodig is. Bij technisch zeer complexe cases, neem je een engineer mee naar de klant.

Wanneer MF Emmen de opdracht wordt gegund of de klant akkoord geeft op het voorstel, zorg je ervoor dat je opdrachten gestructureerd overdraagt aan de projectleiders. Hiermee borg je dat processen strak en professioneel ingericht worden, zodat op tijd, binnen budget en op de juiste wijze geleverd wordt.

Binnen deze dynamische organisatie zijn voldoende ontwikkelmogelijkheden en doorgroeikansen.

 

 

De ideale kandidaat

Functie-eisen:
– Afgeronde technische Hbo of WO-opleiding;
– Werkervaring in een vergelijkbare technische commerciële rol in die civiele/infra wereld;
– Uitstekende automatiseringskennis en bent het gewend te werken met een ERP-systeem;
– Goede beheersing van de Engelse en Duitse taal is een pré.

Persoonsprofiel:
De combinatie van commercie en techniek is wat jou aanspreekt in deze rol. Je hebt de drive om te scoren, maar wel vanuit een dienstverlenende en op relatiegerichte mentaliteit. Het leveren van toegevoegde waarde, met de juiste technische onderbouwing om tot de beste oplossing te komen is voor jou belangrijk. Jij weet hoe en bij wie je de juiste informatie haalt en werkt graag samen met andere professionals. Vanwege je uitstekende communicatieve vaardigheden ben je in staat om complexe en technische materie te vertalen naar begrijpelijke formuleringen. Je weet hoe je contracten, normen en eisen moet lezen en staat inhoudelijk boven de stof. Je bent in staat grote hoeveelheden, zeer diverse soorten informatie te structureren tot goed leesbare en taalkundig sterke aanbiedingen.

 

Arbeidsvoorwaarden

Machinefabriek Emmen biedt een leuke, gevarieerde baan met veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid binnen een informele organisatie. Je krijgt ondersteuning van een ervaren technisch team.

Uiteraard krijg je een goed salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantie- en 13 ADV-dagen.

 

Standplaats

Je vaste werkplek is op kantoor in Emmen, maar het is tevens mogelijk om vanuit het kantoor in Heeg te werken.

 

Over de sollicitatieprocedure

De werving- en selectieprocedure is uitbesteed aan SPEQTR. Wil je solliciteren of heb je vragen over bovenstaande functie? Stuur dan je CV en motivatie naar rjonker@speqtr.nl of neem contact op met Ralph Jonker (06-27167714).

MF Emmen en SPEQTR accepteren geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Er is geen vergoeding verschuldigd indien een kandidaat wordt aangenomen, welke ongevraagd verzonden is. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Algemene informatie


Opdrachtgever: MF Emmen
Standplaats: Emmen
Functie: Salesmanager Infratechniek
 
SOLLICITEER DIRECT
 

Deel deze vacature